söndag 18 september 2011

Watch out for the rats!

Igår var vi på ön igen och det var väldigt fint. Barnen där är så annorlunda emot barnen jag har träffat på dagis i Sverige. På gott och ont. De måste växa upp så mycket fortare (verkar det som) och därför blir de duktiga på att ta ansvar och se till andra. Det är också en mer givmild kultur där ute på öarna, där alla har behov av varandra, så de blir väldigt duktiga på att dela med sig och ta hand om varandra. Samtidigt är många barn väldigt smutsiga rent hygieniskt och det verkar inte som att alla barnen har fått lika mycket utbildning som barnen i Sverige. Kommer säkert att ha en klarare bild om några veckor.
Vi har fått höra att det finns enorma råttor på ön, som lever på soporna som byborna slänger överallt. De är nästan lika stora som katter och vissa har rabies. BLÄ! Men förhoppningsvis träffar vi aldrig någon och de ska tydligen vara människoskygga.

Imorgon ska vi ha vår första HELT lediga dag sen vi kom hit! Det ska bli underbart skönt! Lovisa och jag har gjort upp ett drömscenario som innehåller promenad, titta på Friends, osv.

Jag har kommit ner i någon slags svacka, som beror på en massa olika saker. Vet inte ens alla själv. Men jag lägger det i Guds händer och försöker rycka åt mig bekräftelse i min väg och hoppas att det blir bättre snart. Ni som ber får gärna be för det.

Chao!

1 kommentar:

  1. Hej kära du!
    1. Fortsätt att påta i trädgården, det verkar din kropp behöva :-)
    2. Herren har dig i sin hand. Läs Jes 41.10, den versen har hjälpt mig många gånger: "Frukta inte, ty jag är med dig, var ej modfälld, ty jag är din Gud. Jag styrker dig och jag hjälper dig, jag håller dig uppe med min rättfärdighets högra hand."
    3. Be för varandra!
    4. Hör av dig om jag kan vara till hjälp.
    Många kramar från ett regnigt Övik.

    SvaraRadera