torsdag 29 september 2011

Hygien och tå-status

Spanska!! Detta språk! Vi lär oss en MASSA nya ord per dag nu, när vi konfronteras med en massa nya situationer på förskolan. Idag har vi också satt upp en massa lappar i hela lägenheten, för att lära oss säga alla möbler osv. Och man blir ju tokig på att de har två olika ord för handtag, men inget ord för skåplucka. Vi har också skrivit de svenska orden på lapparna, för att killarna ska lära sig svenska, haha. Det var väldigt underhållande när de försökte säga "burk".

Det finns mycket att säga om förskolan. Barnen är helt underbara. Högljudda, men underbara. Vill verkligen älska dom med Guds kärlek, så jag ber Honom om det. :) Fröknarna är också väldigt fina och förklarar allting för oss.
Hygienen på förskolan är däremot intressant. De flesta svenska vuxna skulle dra efter andan av förskräckelse, men här är det helt naturligt. Man kan torka disken med disktrasan. Barnen kan dricka ur samma muggar. Vem behöver tvätta händerna med tvål efter ett toabesök? Jag har börjat förstå att vi svenskar nog är ganska extrema när det gäller hygien, vi är så sjukt bacillrädda! Och uppenbarligen lever ju dehär barnen ändå, och frodas. Så kanske är det inte så farligt? Jag vet inte. Men det kommer ta ett tag att vänja sig!

Dagens tå-status: Blåmärke som börjar bli lila, uppsvullet och det gör ont att gå fort. Det är synd om mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar