lördag 10 september 2011

Äntligen barn!

Ahh!! Crazy! Idag var vi ute på en ö, där vi ska hjälpa till med barnverksamheten som kyrkan har. Det var helt underbart att träffa barn igen!! Hade glömt hur naturligt och RÄTT det känns för mig att vara med barn. Dom var väldigt kärleksfulla, fina, leriga och pratade otroligt sluddrig argentinsk spanska. Men nu kommer vi till det som var crazy: När aktiviteterna för barnen var slut tog jag, Lovisa och Daniel en runda runt ön, för att se hur det såg ut. Och då träffade vi två gånger lösa hundar som skällde och sprang emot oss. Lovisa och jag började skrika på ett väldigt osmickrande sätt och Daniel fick sköta att skrämma bort hundarna, haha. Det var ganska pinsamt, för vi vet egentligen hur man ska skrämma bort dom. Man ska tydligen böja sig ner, som att man skulle plocka upp en sten, för hundarna här är vana att bli slagna och så. Tragiskt, men sant. Men den taktiken är lättare sagd än gjord. Om det inte hade varit för Daniel hade vi kanske hade varit hundmat nu...!!
Det var också roligt när vi skulle åka hem och sa hejdå till barnen, då sa en av dem till Daniel: "Nu får pappan se till att ta bra hand om sina flickor." Tyckte att det var helt underbart sagt, haha, vet inte om hon seriöst trodde att vi var barn till en 24-åring.

Är förresten i princip helt frisk nu, vilket är underbart! :)

Ikväll ska vi hänga med en ungdomsgrupp, som brukar komma hit från slummen varje lördag. Det ska bli spännande! Men det är alltid jobbigare att prata spanska på kvällarna när man är trött, och då känner man sig helt dum. Det mest pinsamma är när de då tittar på någon av våra lägenhetskompisar och säger: "Förstår de inte spanska?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar