fredag 21 oktober 2011

Att promenera i Villaidalgo

Nu är det fredag och jag är helt slut! Det har varit en intensiv vecka (som alltid) på förskolan. I onsdags åkte vi till Tecnopolis med de lite äldre barnen, som brukar komma till matutdelningen. Tecnopolis är som en enorm park med stora tält där det händer olika saker. Typ dinosaurie-robotar, fakta om vatten, shower, osv. Barnen var väldigt glada, så därför var vi det också!
Igår tog vi en promenad i slummen med våra killkompisar därifrån, för vi ville se mer av området. Eftersom vi alltid måste ha någon som följer oss där, så har vi nästan inte sett något annat än vägen från bussen till förskolan tidigare. Men först ville Margarita (chefen på förskolan) prata med killarna, så att hon visste att de var schyssta och också respekterade av de andra killarna i området. Och jag frågade om vi fick ta foton och då sa hon: "NEJ, NEJ, NEJ!" Om man visar att man har en kamera blir man tydligen rånad fortare än man hinner blinka. Och även när vi gick med killarna kunde vi inte gå överallt, för på vissa ställen var det enligt dom tjockt med "psykopater och fullisar". Så det är verkligen en helt annan värld där! Sen kommer man hem till Pacheco och då är säkerheten i princip som hemma i Sthlm. Våra slumkillar är hursomhelst HUR fina som helst och vi är helt säkra med dom :)

Stor kram till er alla i Sverige! Tänker på er och önskar att jag kunde dela detta äventyr med er!

1 kommentar:

  1. Lisa, så roligt med bilder! Och att höra om era äventyr. Du skriver verkligen vardagligt levande och nära, det känns nästan som om man vore där! Ta hand om dig och fortsätt att sprida Kärleken!
    Kram /Emma

    SvaraRadera