söndag 29 januari 2012

Skoproblem och funderingar

Igår var jag och köpte tråd och små pärlor, så att jag nu kan göra mina egna armband! Mysfaktor! Kommer på att jag har saknat att sticka, så det här får vara mitt substitut för tillfället.

Idag har vi varit i kyrkan och jag har tvättat mina skor, som var äckliga bortom rim och reson. Dom badade nämligen lerbad när vi var på semester.Förhoppningsvis går dom att ha på sig när de har torkat, så att jag slipper gå i stövlar om det blir en lite svalare dag. (Mina stövlar, som det förresten gör ont att ha på sig nu, sedan jag tappade ett bord på foten och foten på något sätt blev större.)

Det jag tänker på nu, så här tre veckor innan hemfärd, är hur jag ska klara av att hålla mina nya värderingar när jag kommer hem till Sverige. Allt det där med att jag vill leva fattigare och så. Hur kommer det att gå? Inte så bra, känns det som. Men jag hoppas på att Gud kommer att hjälpa mig.

fredag 27 januari 2012

På sommarkollo

Åh, tack Jesus för barn! Det var VÄLDIGT kul igår, när vi fick komma tillbaka till förskolan och träffa våra barn. Igår och idag har jag åkt med på sommarkollot i parken San Martin. Där får barnen bada, lära sig simma och dyka, leka, osv. Väldigt bra grej! Tror att sommarkollot är en viktig grej för många av barnen.
Fascinationen över att jag är lång och blond fortsätter. De kan inte sluta kommentera det! Och när de kommer på att även mina ögonbryn är blonda blir det helt till sig, det är tydligen otroligt exotiskt. Och är jag säker på att jag inte har målat ögonbrynen så?

Idag fick vi också träffa våra kompisar Jesús (inte Mr. Kristus) och Faku, som vi inte har träffat på mer än tre veckor, är väldigt tacksam för dom med.

onsdag 25 januari 2012

Hej världen!

Hej världen! Nu är jag tillbaka i Pacheco, vilket känns VÄLDIGT skönt. Har nytvättat hår, nyttvättade kläder och går lös på internet. Ibland kan det vara så enkelt att göra sig själv nöjd med livet.

De två senaste veckorna har vi alltså varit i El Bolsón, som är en stad i västra Argentina. Pedro, som vi bor med, kommer därifrån, och vi bodde största delen av tiden hos honom. Jag har sett väldigt vackra berg, badat mycket och ridit en del. Så kanske man kan sammanfatta det. Har också köpt fler armband, haha, min konsumtion av armband har kommit att bli väldigt hög. Men armbanden här är både billiga och underbart fina. En annan sak som jag också gjort mycket på senaste tiden är att åka LÅNGA resor. Argentina är STORT, det märker man när man åker fram och tillbaka genom halva landet, på kort tid.

Nu är det bara några veckor kvar här. Det känns otroligt konstigt, sorgligt och väldigt skönt samtidigt.

onsdag 11 januari 2012

Iguazú och mot nya äventyr!

Hej, det var ett tag sen! Men det fungerade inte att logga in på blogspot på datorn på hotellet i Iguazú :) Men nu kan jag glatt meddela er om att magen är helt återställd och att jag har haft en underbar semester!! Vi var vid Puerto Iguazú, högst upp i argentinas högra hörn (på kartan alltså). Där såg vid fantastiska vattenfall, åkte över till Brasilien och såg fler vattenfall, red i djungeln, osv. Det kommer troligtvis lite bilder på det snart. Det finns ungefär 1000 bilder på mig-framför-ett-vattenfall, Lovisa-framför-ett-annat-vattenfall, båda-framför-ett-tredje-vattenfall...Så känn icke någon oro!

Imorgon åker vi söderut på nya äventyr. Kommer troligtvis kunna få tag på en dator där nere, men kan inte lova något. Men be gärna för mig och så hörs vi snart!